English
За Мойра
History
About the agency
About the agency
About Moira Projects
Контакти

Школата за модели на агенцията подготвя едни от първите модели на Варна, които участват в дефилета на популярни дизайнери и снимат с най-добрите български модни фотографи. Девойки и младежи се подготвят за модния подиум в школата от 1994 г. Най-малките чаровници са на 4 години. Основната задача на преподавателите е изграждането на собствен стил, който следва и развива индивидуалността на всеки един от моделите. Възпитаниците на “Мойра” имат не само умения за подиумна изява, но и задълбочени познания по естетика и мода. Агенцията работи с утвърдени модни специалисти като Сюзен Иванова - стилист; Йозеф Зидаров, Любомир Сергеев, Боби Решовски и други известни модни фотографи.

“Стремежът ми е “Мойра” да бъде школа за разкриване на неподозираните възможности на личността, която следва максимата на Коко Шанел ‘Стилът никога не излиза от мода’ ” - казва г-жа Жана Пенева.

Основна дейност са рекламни снимки и промоции, модни дефилета и рекламни клипове. Естествено това е недостатъчно, но в рамките на Варна, агенцията има водещо значение.

Последното поколение действащи модели на агенция “Мойра” са на възраст от 4 до 30 години. Повечето от моделите на “Мойра” идват за първи път в школата от 9-10- до 14-годишна възраст. За няколко години те придобиват нужните умения, а после вече ги усъвършенстват, за да могат някой ден да достигнат и до световните модни подиуми. Там успяват вече най-амбициозните като Теодора Лазарова и Станислава Стоянова, които работят в чужбина.

Model Agency Moira’s Flash website is created by Studio Future Media, Bulgaria.
©2005 - 2019 Moira. All rights reserved!
Best Corporate website - September 2005 WEB-BG